Eveniment

Procesul premierilor: Tariceanu afirma ca il mai da o data in judecata pe Boc

25.03.2010, 00:00 28

La prima infatisare in procesul in care Emil Boc a fost chematin judecata de Calin Popescu-Tariceanu in afacerea Sterling,actualul sef al Guvernului a sustinut ca predecesorul sau inscaunul de la Palatul Victoria este "un hot figurativ".

In replica, Tariceanu a sustinut ca astfel de acuzatiireprezinta un bun temei pentru a-i intenta un nou proces lui Boc.Actualul si fostul premier s-au prezentat ieri la Judecatoriasectorului 5 Bucuresti, pentru a fi audiati de instanta. Boc si-areluat acuzatiile aratand ca afacerea Sterling a avut ca punct deplecare compania Rompetrol, prin Dinu Patriciu, si a fostpremeditata de fostul guvern. Tariceanu a apreciat ca acuzatiilelui Boc nu au nicio baza reala si dovedesc o grava necunoastere alegii. Anul trecut, Tariceanu l-a dat in judecata pe Boc,considerand mincinoase si defaimatoare acuzatiile sale in afacereaSterling.

Dupa ce Curtea Internationala de Justitie a decis, la 3februarie 2009, ca Romaniei ii revine 79% din teritoriul disputatcu Ucraina in procesul legat de delimitarea platoului continentalla Marea Neagra, a inceput o disputa publica privind un acord cufirma Sterling, generat de o hotarare a guvernului Tariceanu datacu cateva luni inainte. Aceasta face referire la concesiunea maimultor perimetre din Marea Neagra catre compania canadiana.Hotararea incriminata din noiembrie 2008 este un act aditional laacordul petrolier incheiat in august 2007 cu Sterling.

Subiectul acestei dezbateri a fost suspiciunea ca statul, prinANRM (Agentia Nationala de Reglementare pentru Resursele Minerale),a cedat Sterling resursele de petrol si gaze din doua perimetrechiar inainte de decizia de la Haga. Boc l-a acuzat pe Tariceanu caa dat aceasta hotarare intentionat, sugerand ca ar fi obtinutavantaje din acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO