Eveniment

Protest inedit în Sibiu: aproximativ 200 de oameni au citit cărţi în Piaţa Mare

Protest inedit în Sibiu: aproximativ 200 de oameni au...

Autor: Departamentul Corespondenţi

12.02.2017, 15:26 114

Sibienii s-au adunat în Piaţa Mare din centrul Sibiului cu scăunele şi cărţi, iar pe spătarul scaunului au afişat o coală A4 cu mesajul #REZIST. Oamenii nu au vorbit la telefon, nu au fumat şi nici nu au scandat, ci doar au citit.

„Am venit pentru a arăta că suntem oameni culţi, care ştim ce facem. Nu protestăm de atâtea zile pentru că nu avem ce face acasă. Am venit aproape în fiecare seară aici, de când s-a dat OUG 13”, a declarat o femeie care citeşte o carte în limba franceză.

Alţi protestatari citesc „Istoria Trasilvaniei” sau „Mizerabilii”, de Victor Hugo, iar alţii dezleagă cuvinte încrucişate.

„Vrem să transmitem un mesaj politicienilor, acela că noi citim. Fiecare a venit cu ce a vrut: Constituţie, Biblie, Dex, Mark Twain, Jules Verne etc. Dar fără vuvuzele, fluiere sau scandări, fără să răspundem la telefon", a spus Doru Apostol, organizatorul protestului intitulat „Protestăm prin cultură”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO