Eveniment

Rambursari de TVA dupa legea veche

19.01.2004, 00:00 16



Deconturile si cererile de rambursare a TVA aferente operatiunilor desfasurate de societatile comerciale in luna decembrie a anului trecut vor fi tratate conform prevederilor Legii 345/2002 privind TVA, potrivit unui proiect de ordonanta elaborat de Ministerul Finantelor.



Declararea si plata TVA se realizeaza pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care au aparut obligatiile. Astfel, pentru tranzactiile din luna decembrie a anului trecut, declaratiile au ca termen de depunere data de 25 ianuarie.



Legea 345/2002 a fost abrogata la inceputul acestui an, cand a intrat in vigoare Codul fiscal, insa prevederile sale se vor aplica operatiunilor desfasurate pana la sfarsitul anului trecut.



Noul act normativ va mai prevede ca persoanele fizice si juridice straine neinregistrate fiscal in Romania sa fie exceptate de la prezentarea certificatului de cazier fiscal in momentul infiintarii unei societati comerciale. Aceasta va presupune modificarea Ordonantei 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal. De la aplicare, s-a constat existenta unor probleme legate in principal de eliberarea certificatului de cazier fiscal in cazul nerezindentilor. Proiectul de ordonanta pentru reglementarea unor masuri financiare urmeaza sa fie inaintat Guvernului, in vederea aprobarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO