Eveniment

Real: Nu cedăm divizia din România

Autor: Ioana Mihai

15.12.2010, 23:54 37

Reţeaua de hipermarketuri Real, parte a grupului german decomerţ Metro AG, declară că nu plănuieşte să-şi cedeze operaţiunilede pe piaţa românească.

"Nu există niciun plan privind cedarea diviziei de vânzări RealRomânia", declară Joel Saveuse membru al board-ului Metro AG. Eladaugă: "Metro Group are încredere în dezvoltarea liniei sale devânzări pe o piaţă promiţătoare şi cu potenţial. Vom continua să neîntărim poziţia pe sectorul românesc de hipermarket". Lanţul dehipermarketuri Real, cu 25 de magazine în România, a avut o cifrăde afaceri de 760 de milioane de euro şi pierderi de 57 de milioanede euro în 2009.

Directorul general al reţelei de hipermarketuri Real România,Michel Lamoot, spune că are în vedere "toate oportunităţile oferitepe piaţă fie printr-o expansiune susţinută, fie prin achiziţii" şica "orice comentarii legate de o eventuală preluare a real,-România de către un competitor sunt simple speculaţii pe piaţă şitrebuie tratate ca atare".

În ediţia de luni Ziarul Financiar a publicat un articol desprefaptul că grupul de retail britanic Tesco, cu afaceri anuale de 73mld. euro, este în negocieri pentru a intra în România prinachiziţia reţelei locale de hipermarketuri Real, conform unorinformaţii din piaţă. Potrivit surselor, britanicii sunt îndiscuţii pentru semnarea unei înţelegeri în vederea preluăriireţelei Real din România în termen de circa doi ani.

Real concurează cu hipermarketurile Carrefour (cu vânzări de 950mil. euro în 2009), Kaufland (870 mil. euro în 2009), Auchan (350mil. euro în 2009) şi Cora (329 mil. euro în 2009).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO