Eveniment

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a încheiat săptămâna mai bogat cu 2,2 milioane de euro

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica,...

Autor: Roxana Petrescu

30.06.2013, 18:58 2117

Remus Borza, administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, este de joi dimineaţă cu 2,2 milioane de euro mai bogat, aceasta fiind valoarea bonusului pentru scoaterea din insolvenţă a companiei în termenul anunţat, luna iunie. De partea cealaltă, compania a ajuns să râvnească acum la contracte pe termen lung în contextul în care atât cererea, cât şi preţul energiei au scăzut.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

„Decizia dată de Tribunal este executorie, dar planul de reorganizare nu a defa­vorizat pe nimeni, aşa că nu văd motivele unui eventual recurs“, a declarat Remus Borza, avocatul care controlează compania Euro Insol, admi­nistratorul judicar al Hidroelectrica. Borza a mai precizat că ieri dimineaţă, în momentul în care a fost făcut anunţul ieşirii din insolvenţă a producătorului de stat, conturile i-au fost alimentate cu 2,2 milioane de euro.
 
„Sunt în cont. Sunt 2 milioane de euro muncite“, a spus el.
 
Insolvenţa Hidroelectrica a fost cel mai important proces de insolvenţă prin care a trecut o companie a statului român mai ales ţinând cont de dimensiunea acestei firme cu afaceri de circa 540 de milioane de euro în 2012, dar mai ales de importanţa strategică.
 
Principalul motiv pentru care statul a luat această măsură a fost eliberarea companiei din contractele directe cu firme precum Energy Holding sau Alpiq, care de-a lungul anului au generat pierderi de peste un miliard de euro pentru producătorul de stat. Suma reprezintă diferenţa dintre preţul pe care Hidroelectrica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO