Eveniment

RFV din Ungaria vrea să preia Uzina Electrică Zalău

Autor: Mediafax

21.07.2011, 00:00 57

Compania RFV din Ungaria va participa la licitaţia pentruprivatizarea Uzinei Electrice Zalău, consilierii locali din Zalăuaprobând iniţierea procedurii de privatizare. Directorul executival companiei RFV, Szmola Roland, a declarat, ieri, într-oconferinţă de presă la Zalău, că, în mod cert, RFV va participa lalicitaţia pentru privatizarea SC Uzina Electrica Zalău.

"RFV va candida cu siguranţă pentru obţinerea Uzinei ElectriceZalău, în cazul căreia consilierii locali zălăuani au aprobatiniţierea procedurii de privatizare. Vor fi mai multe proceduriprin care va trebui să trecem şi va fi organizată o licitaţie lacare ne vom înscrie. Dacă vom reuşi să obţinem Uzina Electrică, dinpunctul de vedere al investiţiilor, suntem gata să investim, avemfonduri pentru acest lucru", a spus Szmola Roland.

Consilierii locali din Zalău au aprobat, în şedinţa ordinară dinluna iulie, un proiect de hotărâre privind iniţierea procedurii deprivatizare prin vânzarea întregului pachet de acţiuni pe carePrimăria Zalău îl deţine la societate. Aceasta nu este primainiţiativă pe care municipalităţile au avut-o privind SC UzinaElectrică: în perioada 2008-2009 administraţia a mai avut oîncercare în acest sens, însă nu au existat oferte. RFV Distritermeste listată la bursa din Budapesta şi a construit mai multesisteme de termoficare în Ungaria şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO