Eveniment

Ruşii au bombardat o gară din Kiev plină cu civili care încercau să fugă de război

Ruşii au bombardat o gară din Kiev plină cu civili...

Autor: Dorin Oancea

02.03.2022, 22:51 2305

Un atac aerian rusesc a lovit miercuri în apropierea gării din sudul Kievului, unde se aflau mii de femei şi copii care încercau să plece, a anunţat compania feroviară de stat ucraineană, în timp ce Adunarea Generală a ONU a cerut Moscovei să pună capăt invaziei sale, scrie Reuters.

Compania ucraineană de căi ferate a declarat că nu există informaţii imediate despre victime iar clădirea gării a suferit pagube minore. Trenurile circulă în continuare.

Al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Harkov, a suferit, de asemenea, bombardamente grele în a şaptea zi de război.

Invazia nu a atins încă obiectivul preşedintelui rus Vladimir Putin de a răsturna guvernul ucrainean, dar a făcut ca peste 870.000 de persoane să fugă în ţările vecine şi a zguduit economia globală, în timp ce guvernele şi companiile încearcă să izoleze Moscova.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat cu o majoritate covârşitoare pentru a deplânge invazia "în cei mai puternici termeni" şi a cerut Rusiei să-şi retragă forţele într-o rezoluţie susţinută de 141 din cei 193 de membri ai Adunării.

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Herashchenko, a declarat că explozia de miercuri seară din apropierea gării din Kiev ar fi putut întrerupe alimentarea cu încălzire centrală a oraşului, pe fondul temperaturilor scăzute.

Un martor Reuters a declarat că explozia a făcut ca pământul să se cutremure. Nu au existat rapoarte imediate privind victimele.

Cel mai intens bombardament a lovit Harkov, un oraş de 1,5 milioane de locuitori din estul ţării, transformând centrul într-un pustiu cu clădiri ruinate şi moloz.

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise de bombardamente şi lovituri aeriene în Harkov în ultimele 24 de ore, au declarat autorităţile.

Moscova neagă că ar viza civili şi afirmă că urmăreşte să dezarmeze Ucraina într-o "operaţiune militară specială".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO