Eveniment

Ce şanse are industria, care înseamnă peste 20% din economie, să crească cu peste 6% în 2021? Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie: Evoluţia industriei româneşti depinde de trei factori: pandemia, trendul internaţional industrial şi capacitatea guvernului de a asigura competitivitatea industriei prelucrătoare româneşti

Ce şanse are industria, care înseamnă peste 20% din...

Autor: Răzvan Botea

06.01.2021, 18:30 192

Guvernul mizează pe o creştere a industriei din România ca valoare adăugată brută cu 6,1% în 2021, după doi ani de scădere, arată datele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP). Industria înseamnă pentru economia României mai bine de o cincime şi este responsabilă de mai mult de trei sferturi din exporturi.

Petru Ianc, preşedintele Societăţii Românie de Metalurgie, a spus, pentru ZF, că, având în vedere cauzele crizei actuale, evoluţia industriei depinde în primul rând de intrarea economiei în normalitate, în consecinţă de evoluţia situaţiei epidemiologice.
„Criza prin care a trecut economia globală a fost una atipică, care nu a fost generată de motive pentru care au apărut alte crize, cum ar fi supraproducţie şi aşa mai departe, a fost pur şi simplu legată de o paralizie a forţei de muncă. Dacă problema circulaţiei oamenilor, a forţei de muncă, a intrării în normalitate a forţei de muncă vor fi rezolvate, atunci putem vorbi de o relansare economică la nivel global”, a spus Petru Ianc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO