Eveniment

Schimbare de garda la ministere

10.04.2007, 18:25 15

O parte dintre noii ministri ai Cabinetului Tariceanu au preluat portofoliile ministeriale in prezenta presei, altii au preferat intalniri discrete, departe de camerele de luat vederi, in timp ce, la Ministerul Transporturilor, Ludovic Orban asteapta reintoarcerea din concediu a lui Radu Berceanu, pentru a finaliza procesul-verbal de predare-primire a gestiunii ministerului.
"Berceanu nu a avut rabdare si a plecat in concediu, dar nu e niciun fel de graba. Cand se va intoarce domnul Berceanu, vom face procesul de predare-primire", a spus Orban.
Decebal Traian Remes, noul ministru al agriculturii, si predecesorul sau Dan Motreanu vor semna protocolul de predare-primire a portofoliului ministerial in aceasta saptamana, probabil azi sau maine (marti sau miercuri), potrivit lui Motreanu. "I-am predat doar oamenii, adica i-am facut cunostinta noului ministru cu echipa", a spus Motreanu.
Remes a declarat, dupa sedintele cu secretari de stat, directori din minister si ai agentiilor de plati, ca s-a convins ca "va avea un portofoliu dificil". El a adaugat ca va face "multe schimbari in minister, printre care si oameni".
Fostul ministru Anca Boagiu a predat, vineri, sefia ministerului pe care l-a condus din august 2005 proaspat investitului in functie Laszlo Borbely, evenimentul avand loc la sediul Ministrului Integrarii Europene (MIE), devenit Minister al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL). Boagiu a spus ca pleaca fara niciun regret de la conducerea MIE si ca spera ca Borbely ii va continua munca dusa "in folosul dezvoltarii Romaniei".
Varujan Vosganian s-a intalnit vineri la Ministerul Finantelor Publice cu fostul ministru Sebastian Vladescu, cu care a purtat o discutie de aproape doua ore, si a preluat noile atributii fara ca presa sa fie prezenta. "Nu am dorit sa fac din preluarea oficiala a portofoliului un eveniment de presa. M-am intalnit cu Sebastian Vladescu, cu care voi lucra in continuare si cu care am o relatie foarte buna", a declarat noul ministru al economiei si finantelor.
Noul Cabinet Tariceanu cuprinde 18 membri, inclusiv primul-ministru, ministrul de stat Marko Bela si ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu. Din noul Guvern fac parte doar reprezentantii PNL si UDMR, toti ministrii PD fiind revocati din functie. Ceilalti reprezentanti ai democratilor in Executiv si-au dat demisia.

ANEIR critica mentinerea lui Vladescu
Reprezentantii Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) critica mentinerea fostului ministru al finantelor Sebastian Vladescu in conducerea Ministerului Economiei si Finantelor, aratand ca acesta a initiat masuri in defavoarea exportatorilor. Reprezentantii exportatorilor si importatorilor reproseaza fostului ministru ca a creat blocaje in evolutia exporturilor prin masurile legate de plata TVA la preluarea marfurilor destinate livrarii in strainatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO