Eveniment

Şeful CFR Călători, demis de către Anca Boagiu

Autor: Mirabela Tiron

14.07.2011, 00:04 491

Liviu Cristian Pescăraşu, directorul general al companiei destat CFR Că­lă­tori, cu pierderi de 20,6 mil. euro la afaceri de468 mil. euro anul trecut, a fost demis din funcţie de cătreministrul transporturilor şi infrastruc­turii Anca Boagiu din cauzaunor "nereguli" la procedurile de achiziţie publică.

"Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unităţile dinsubordine derularea de proceduri de achiziţie care nu respectăregulile de transparenţă şi liberă concurenţă. Pentru a ne asiguracă banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziţiicare răspund unor necesităţi reale şi care asigură lucrări decalitate la preţuri concu­renţiale", a declarat Anca Boagiu.

În urma unui control la compania de stat CFR Călători s-auconstatat ne­re­guli în fundamentarea preţului pen­tru o achiziţieprivind repararea de auto­motoare, precum şi absenţa avizelor de laautorităţile în domeniu pentru docu­mentaţia tehnică, conformprocedu­rilor. Procedura de achiziţie publică a fost blocată. LiviuPescăraşu a fost numit la conducerea companiei de stat în martie2009 de către fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu.

De când a preluat conducerea Mi­nisterului Transporturilor şiInfra­structurii, Boagiu a demis mai mulţi şefi de la companiile destat din subordinea ministerului pe care îl conduce. În septembrie2010, Anca Boagiu a demis-o din cauza managementul de­fectuos peDorina Tiron din funcţia de director general al CompanieiNaţio­nale de Autostrăzi şi Drumuri Naţio­nale din România(CNADNR)- com­panie cu un buget de venituri şi cheltuieli de 1,8mld. de euro în 2010.

În octombrie anul trecut, Boagiu i-a demis şi pe directorulgeneral de la Au­to­ritatea Română Rutieră (ARR), Iancu Crăciunoiu,şi pe directorul ge­neral al Registrului Auto Român (RAR), DanielPatentaşu, din cauza lipsei de implicare a celor doi în efec­tuareacontroalelor eficiente privind siguranţa traficului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO