Eveniment

Seful Europolis pleaca la americanii de la Polimeni

18.04.2007, 19:24 15

Stefan Gheorghiu, directorul general al fondului de investitii imobiliare austriac Europolis, va conduce, incepand cu data de 14 mai, operatiunile companiei imobiliare americane Polimeni, specializata in dezvoltarea de centre comerciale, care intra pe piata locala, potrivit unor surse apropiate afacerii.
Gheorghiu este de aproape un an si jumatate directorul general al Europolis in Romania si, inainte de a ocupa aceasta pozitie, a lucrat timp de opt ani la Colliers International, cea mai importanta companie de consultanta imobiliara de pe piata locala. In cadrul Polimeni, el va ocupa functia de country manager. Contactat de ZF, Stefan Gheorghiu nu a dorit sa comenteze.
Polimeni dezvolta proiecte in SUA si in Polonia, aceasta fiind singura locatie din afara continentului american in care sunt prezenti si unde au dezvoltat proiecte pe segmentul comercial si pe cel rezidential, in valoare de aproape 600 mil. euro. In Polonia, Polimeni are 25 de angajati.
Potrivit informatiilor din piata, planurile Polimeni sunt destul de ambitioase in Romania, afacerile lor putand egala si chiar depasi nivelul celor inregistrate in Polonia.
In Romania, compania va dezvolta proiecte rezidentiale si spatii comerciale, doua dintre domeniile cu cel mai mare potential de crestere din sectorul imobiliar. Intentiile dezvoltatorului vizeaza in egala masura Capitala si orasele din provincie. Americanii de la Polimeni nu au oferit comentarii pana la inchiderea editiei.
Europolis este unul dintre cei mai importanti investitori austrieci de pe piata locala, care a realizat una dintre cele mai mari achizitii de pe piata spatiilor de birouri, prin cumpararea a doua imobile din Proiectul Sema Park, pentru 90 mil. euro.
Europolis mai detine pe piata romaneasca si imobilul de birouri Europe House, din zona Piata Victoriei, precum si cel mai mare proiect logistic de pe piata, respectiv Cefin Logistic Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO