Eveniment

Simona Halep va urca cel puţin o poziţie în clasamentul WTA

Simona Halep va urca cel puţin o poziţie în...

Autor: Mediafax

06.10.2016, 13:58 4273

Simona Halep o va devansa pe Muguruza în clasamentul oficial care va fi dat publicităţii luni, constănţeanca acumulând 5.097 de puncte după ce s-a calificat în optimile de la China Open. Campioana en-titre Garbine Muguruza rămâne cu doar 4.366 de puncte ca urmare a eşecului suferit în optimi (1-6, 4-6 cu Kvitova) şi nu va fi depăşită doar de Simona, ci şi de Karolina Pliskova (4.450 de puncte). Jucătoarea antrenată de Darren Cahill s-a clasat ultima dată pe locul 4 în ierarhia mondială la jumătatea lunii august.

Pentru Halep, era clar încă de miercuri seară că va trece în faţa Muguruzei, dar lupta pentru locul 4 WTA rămânea deschisă. Constănţeanca a câştigat însă duelul de la distanţă cu Pliskova, după ce finalista de la US Open a fost eliminată joi de Johanna Konta (favorită 11), scor 6-1, 3-6, 7-6(2). Sportiva noastră speră acum chiar şi la locul 3 WTA, ocupat de Agnieska Radwanska (5.360 de puncte în clasamentul live). Deocamdată, poloneza e calificată în sferturi la Beijing, acolo unde speră să ajungă şi Simona, care o înfruntă astăzi pe Shuai Zhang (China, 36 WTA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO