Eveniment

Situaţie de urgenţă în Galaţi după ce gerul a blocat furnizarea apei

Situaţie de urgenţă în Galaţi după ce gerul a blocat furnizarea apei

Autor: Mediafax

01.02.2012, 19:39 727

Autorităţile locale din Galaţi au decis, miercuri, instituirea situaţiei de urgenţă în municipiu, după apariţia unor probleme legate de furnizarea apei potabile şi a apei calde menajere, dificultăţi provocate de temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile, informează Mediafax.

Decizia de instituire a situaţiei de urgenţă în municipiul Galaţi a fost adoptată, miercuri, după orele prânzului, de către membrii comisiei locale pentru situaţii de urgenţă.

"În cadrul şedinţei comisiei s-a declarat situaţie de urgenţă în municipiul Galaţi, motiv pentru care s-a solicitat prefectului convocarea comisiei judeţene pentru situaţii de urgenţă pentru a se analiza şi aproba cheltuielile necesare operaţiunilor de asigurare cu apă brută şi potabilă a municipiului Galaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole.

Problemele legate de alimentarea cu apă în municipiul Galaţi au apărut după ce pompele de captare a apei din Dunăre au fost blocate în ultimele zile de apariţia zaiului (apă amestecată cu gheaţă) şi a sloiurilor pe fluviu. Atât autorităţile locale, cât şi ArcelorMittal Galaţi, proprietarul pompelor, au intervenit permanent încercând să preîntâmpine formarea gheţii în zona în care se află Priza Dunării, locul în care se face captarea apei. Chiar şi în aceste condiţii, luni şi marţi 70 la sută dintre gălăţeni nu au avut apă rece şi apă caldă menajeră în intervalul orar 8:00 - 18:00.

Membrii comisiei locale pentru situaţii de urgenţă susţin că este necesară asigurarea cheltuielilor pentru îndepărtarea gheţii şi a zaiului din zona de acces a apei la pompe, folosindu-se un împingător, un remorcher şi o barjă, şi au precizat că dacă intervenţia s-ar opri 70 la sută din populaţia oraşului Galaţi riscă să rămână fără apă.

Luni, autorităţile locale anunţau că jumătate din populaţia oraşului Galaţi a rămas fără apă, din noaptea de duminică spre luni, după ce pompele cu care care se captează apa din Dunăre au fost acoperite de gheaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO