Eveniment

Sorin Sava: SRI a sesizat încă din 2008 organele în drept despre cazul Boldea

Sorin Sava: SRI a sesizat încă din 2008 organele în drept despre cazul Boldea

Autor: Cristian Fierbinteanu - Mediafax

22.03.2012, 13:14 359

SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea, a declarat, joi şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.

Sava a precizat că SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare.

"Conform celor afirmate şi de domnul Codruţ Olaru, şeful DIICOT, reiterez că SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare", a spus Sava.

Acesta a precizat că încă din 2008 SRI a sesizat organele în drept despre cazul Boldea.

"Reamintesc că încă din anul 2008 SRI a sesizat organele în drept despre acest caz", a spus Sava.

Acesta a menţionat că SRI a acţionat potrivit legii şi a întreprins strict măsurile solicitate de procurori.

"Ulterior, la solicitarea procurorilor, SRI a acţionat în conformitate cu legea şi protocoalele de cooperare existente cu instituţiile abilitate în acest caz. În acest context, SRI a întreprins strict măsurile solicitate de procurori, conform protocoalelor de cooperare deja menţionate", a spus Sava.

Deputatul Mihail Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat să se prezinte, miercuri, la sediul DNA Galaţi, dar şi la DIICOT.

Boldea a primit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, o citaţie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Documentul a fost lăsat în cutia poştală de la domiciliul acestuia de către două persoane care nu au dorit să ofere detalii.

Boldea a fost citat la audieri şi la DIICOT, el primind, marţi după-amiază, la domiciliul său din Galaţi, o citaţie prin care era solicitat să se prezinte, miercuri dimineaţă, la audieri la sediul DIICOT Galaţi, actul fiind adus de către un poliţist care însă nu a vrut să spună dacă parlamentarul era sau nu în casă.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).

Anchetatorii nu au solicitat instituirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul deputatului Mihail Boldea pentru că avizul privind reţinerea şi arestarea acestuia rămânea fără obiect, în condiţiile în care nu pot fi dispuse două măsuri preventive, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

În anul 2007, fuga lui Omar Hayssam în Siria s-a soldat cu demisia şefilor serviciilor de informaţii, a procurorului general al României de atunci, Ilie Botoş, implicit cu sancţionarea disciplinară a procurorului Ciprian Nastasiu de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO