Eveniment

Statele Unite vor accepta ca turiştii din străinătate să fie vaccinaţi cu doze mixte

Statele Unite vor accepta ca turiştii din străinătate...

Autor: Dorin Oancea

16.10.2021, 15:14 170

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunţat vineri seara târziu că vor accepta doze mixte de vaccinuri împotriva coronavirusului de la călătorii internaţionali, un impuls pentru călătorii din Canada şi din alte locuri, relatează Reuters.

CDC a declarat săptămâna trecută că va accepta orice vaccin autorizat pentru utilizare de către autorităţile de reglementare din SUA sau de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. "În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaştem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte ţări, astfel că ar trebui să fie acceptat pentru interpretarea înregistrărilor de vaccinuri", a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC.

Casa Albă a declarat vineri că noile cerinţe de vaccinare pentru cetăţenii străini care călătoresc în Statele Unite vor fi aplicate începând cu 8 noiembrie pentru vizitatorii care trec frontierele terestre, precum şi pentru cei ce vin cu avionul.

Aproape patru milioane de canadieni, echivalentul a 10% din populaţia complet vaccinată, au primit doze mixte de vaccinuri disponibile mRNA COVID-19 - incluzînd vaccinul AstraZeneca.

CDC a precizat că vaccinurile a căror utilizare a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA), precum şi cele autorizate de OMS, vor fi acceptate pentru a intra în Statele Unite, inclusiv vaccinul AstraZeneca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO