Eveniment

Statul lanseaza strategii pentru afaceri, patronii nu cred in ele

02.02.2010, 23:05 26

Ministerul Economiei a lansat un proiect finantat 85% dinfonduri europene care prevede elaborarea unei strategiiguvernamentale pentru imbunatatirea si dezvoltarea mediului deafaceri, despre care reprezentantii mediului de business spun ca nuva avea un impact real daca nu va prevede si masuri concrete.

Potrivit ministerului, scopul proiectului este de a "realizadocumente guvernamentale cu viziune pe termen mediu si lung indomeniul planificarii strategice."

"Din experienta numeroaselor strategii care au fost lansate de-alungul anilor pot sa va spun ca aceste noi strategii pe careMinisterul Economiei vrea sa le elaboreze nu vor avea impact pentrumediul de afaceri. Cred ca nu duceam lipsa de strategii sidocumente. Problema majora a autoritatilor este la implementareaacestor strategii. Avem nevoie de masuri concrete, nu de directii",spune Maria Grapini, presedintele Federatiei Patronale dinIndustria Usoara (FEPAIUS), care reprezinta 10.000 de firme dinRomania din domeniul textilelor, confectiilor si pielariei.

Proiectul de elaborare a strategiei a fost castigat de unconsortiu format din trei companii de consultanta: Archidata(Italia), Eurecna (Italia) si Euro In Consulting (Romania).

Valoarea totala a proiectului este de circa 3 milioane de lei,iar perioada de implementare este prevazuta pentru sase luni.Proiectul va actiona in doua directii prioritare: derularea unoractivitati care sa contribuie la imbunatatirea mediului de afaceridin Romania si imbunatatirea capacitatii Ministerului Economiei deplanificare strategica, de analiza, evaluare si monitorizare.

"Strategia guvernamentala va fi axata pe trei piloniprincipali: incurajarea investitiilor productive, sprijinirea sistimularea initiativei private, precum si sustinerea profesiilorliberale. Strategia care va rezulta va indica practic directiile deactiune pe care guvernul poate sa le implementeze prin masurile pecare le considera necesare", spune Radu Munteanu, liderul de echipaal consortiului.

Proiectul face parte dintr-o serie de cinci finantate dinfonduri europene nerambursabile despre care ministerul spune ca vorduce la imbunatatirea mediului de afaceri si a capacitatiiadministrative a ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO