Eveniment

Studiu: Pandemia schimbă rolurile. Pentru prima oară, populaţia are cea mai mare încredere în guvern, în timp ce majoritatea respondenţilor consideră că mediul de business fie acţionează greşit, mediocru sau chiar eşuează complet în efortul de a pune oamenii înaintea profitului

Studiu: Pandemia schimbă rolurile. Pentru prima oară,...

Autor: Ştefan Stan

08.05.2020, 13:46 869

Pe fondul pandemiei de coronavirus, încrederea în guvern a crescut cu 11% din ianuarie, ajungând pentru prima dată la nivel global instituţia care se bucură de cea mai mare încredere, la 65%, potrivit barometrului de Încredere Edelman, calculat de unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa comunicării. 

În acelaşi timp, majoritatea respondenţilor consideră că mediul de business fie acţionează greşit, mediocru sau chiar eşuează complet în efortul de a pune oamenii înaintea profitului (50%), de a implementa măsuri de protecţie pentru angajaţi şi consumatori (41%), de a ajuta furnizorii mai mici şi clienţii să rămână în business, prin extinderea creditului sau oferirea unui timp mai mare pentru efectuarea plăţilor (46%).

Nevoia de informaţii fiabile şi corecte legate de pandemie a condus la creşterea încrederii în sursele de ştiri la un nivel fără precedent, mass-media tradiţională fiind cea mai de încredere sursă. 69% din respondenţi au declarat că au cea mai mare încredere în presa tradiţională, urmată de motoarele de căutare (64%), de bloguri (52%) şi de social media (45%).

“Confruntaţi cu una dintre cele mai mari crize de sănătate şi financiare din istorie, oamenii se îndreaptă către guvernele lor pentru leadership şi speranţă”, a declarat Richard Edelman, CEO Edelman. “Rapiditatea impunerii şi amploarea măsurilor de izolare, performanţa curajoasă a serviciilor de sănătate publică şi dimensiunea alocărilor bugetare pentru sprijinirea sectorului privat au demonstrat că guvernul ia rapid măsuri importante. Aceasta este o schimbare uimitoare pentru guvern, care întotdeauna s-a aflat în partea de jos a ierarhiei de încredere”, a mai arătat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO