Eveniment

Tancul german accelerează: exporturile au din nou o creştere puternică

Tancul german accelerează: exporturile au din nou o...

Autor: Catalina Apostoiu

11.04.2017, 00:00 437

Exporturile germane au accelerat considerabil, atât livrările către UE, cât şi cele către alte pieţe fiind în creştere, relatează Deutsche Welle. Ultimele date vor alimenta probabil controversele privitoare la uriaşul excedent comercial al Germaniei.

Exporturile germane au avansat cu 0,8% în februarie faţă de ianuarie, a anunţat biroul naţional de statistică german Destatis la sfârşitul săptămânii trecute, luându-i prin surprindere pe analişti, care anticipaseră un declin de 0,5% pentru februarie. Accelerarea din februarie a venit în urma unei creşteri şi mai puternice înregistrate cu o lună în urmă, când livrările peste hotare au avansat cu 2,2%.

Exporturile din februarie au totalizat 102,3 miliarde de euro, marcând o creştere de 3,1% la nivel anual. Livrările germane către pieţele din zona euro au urcat cu 3,5%, dar şi cele către pieţe din afara Uniunii Europene au avansat cu 3,4%. Spre deosebire, importurile din februarie au scăzut cu 1,6% lunar, împingând excedentul comercial ajustat sezonier în sus până la 21 miliarde de euro.

SUA şi multe alte ţări critică frecvent Germania pentru creşterea puternică a excedentului, însă acesta nu va scădea probabil în decursul acestui an. Grupuri din cadrul industriei estimează un excedent anual de aproximativ 3% pe măsură ce economia mondială continuă să se redreseze, ducând la o cerere sporită de bunuri şi servicii din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO