Eveniment

Ticau: Patru scrisori de intentie pentru CosmoRom

19.11.2004, 00:00 34



Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Adriana Ticau, a declarat ieri ca RomTelecom a primi patru scrisori de intentie pentru CosmoRom de la firme din Austria, India, Africa de Sud si Grecia pentru preluarea operatorului de telefonie mobila. Ea a precizat ca scrisorile de intentie vor fi analizate de actionarii RomTelecom, fara sa prezinte detalii.



Initial, ministrul comunicatiilor anuntase ca sunt interesate trei companii, dar a revenit asupra declaratiei mentionand ca numarul scrisorilor de intentie este de fapt patru.



CosmoRom, care detine mai putin de 2% din piata de telefonie mobila din Romania, are datorii de 190 mil. euro catre furnizorii sai, in special catre firma Intracom.



In luna octombrie, cotidianul grec Kathimerini a relatat, citand surse din grupul OTE, actionar majoritar al RomTelecom, ca grupul elen ar putea investi intre 400 si 600 mil. euro, in urmatorii cinci ani, pentru a relansa activitatea CosmoRom.



Aceleasi surse sustin ca administrarea operatorului aflat in dificultate ar urma sa fie transferata Cosmote, compania de telefonie mobila din Grecia a grupului, aceasta urmand sa preia si sarcina derularii programului de investitii.



RomTelecom a comandat bancii americane de investitii Citigroup un raport referitor la optiunile strategice cu privire la CosmoRom. Raportul a fost inmanat actionarilor RomTelecom, OTE si Guvernului Romaniei, pentru adoptarea unei decizii. Variantele mentionate in raportul Citigroup merg de la inchidere pana la vanzare.



Infiintata in 1999, divizia de telefonie mobila a RomTelecom si-a inceput activitatea in anul 2000 si avea, la finalul lunii iunie a acestui an, aproximativ 85.100 de clienti. Pe primul semestru al acestui an, CosmoRom a consemnat incasari de 3,6 mil. euro, in timp ce pierderile operationale au fost de 10,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO