Eveniment

Nu se mai ţine cont de nicio regulă: Evacuarea civililor din Mariupol a fost oprită, deşi ruşii au acceptat să oprească focul temporar. ”Ruşii continuă să ne bombardeze şi să folosească artileria. Este o nebunie. Civilii noştri sunt gata de evacuare, dar nu pot scăpa de sub bombardament”

Nu se mai ţine cont de nicio regulă: Evacuarea...

Autor: Cosmin Pirv

05.03.2022, 13:01 955

Evacuarea civililor din Mariupol a fost amânată, potrivit autorităţilor locale, citate de BBC. Ruşii sunt acuzaţi că nu respectă încetarea temporară a focului.

Viceprimarul din Mariupol, Serhiy Orlov, a spus pentru BBC că oraşul este încă sub bombardament şi că există, de asemenea, rapoarte potrivit cărora luptele sunt în curs de desfăşurare aproape de capătul traseului de evacuare.

„Ruşii continuă să ne bombardeze şi să folosească artileria. Este o nebunie”, a spus Serhiy Orlov.

„Nu există încetare a focului în Mariupol şi nu există încetare a focului pe tot traseul. Civilii noştri sunt gata de evacuare, dar nu pot scăpa de sub bombardament”, a adăugat acesta.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că sâmbătă se vor deschide coridoarele umanitare din oraşele Mariupol şi Volnovakha. Un „regim de linişte” va fi implementat pentru ca populaţia civilă să părăsească oraşele, a precizat Ministerul Apărării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO