Eveniment

Udrea vrea să promoveze turismul printr-un parteneriat cu Facebook

Autor: Mirabela Tiron

02.11.2010, 23:49 17

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi al turismului,vrea să promoveze destinaţia turistică România printr-unparteneriat cu Facebook, cea mai mare reţea de socializare dinlume, cu 500 mil. utilizatori.

"Colaborarea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului(MDRT) şi Facebook va consta în elaborarea unei strategii decomunicare integrate de social media (new media), stimulareadezvoltării programelor turistice româneşti prin adoptarea celormai noi inovaţii din industria internetului", au transmisreprezentanţii ministerului, adău­gând că această colaborare vaimplica şi organizarea unor sesiuni de training pentru angajaţiiministerului şi reprezentanţi ai industriei de turism din Româniaîn vederea folosirii noilor medii pentru promovareadestinaţiilor.

Oficialii MDRT nu au oferit informaţii legate de suma alocatăpentru această colaborare şi au transmis că se află abia în faza destabilire a unor obiective şi a unui plan de acţiune. Reţeaua desocializare Facebook a lansat recent noi aplicaţii pentru siteprecum indicarea locului în care se află utilizatorii, cu scopulde-a atrage mai multă publicitate. Veniturile din publicitate alecompaniei se vor ridica la 1,4 miliarde de euro anul acesta,potrivit Bloomberg.

"Sper ca această iniţiativă (...) să se traducă în creştereanumărului de turişti şi în poziţionarea României pe piaţă printr-unbrand turistic puternic", a declarat Elena Udrea (desen). Strategiade promovare a României cu ajutorul Facebook va fi finalizată îndecembrie anul acesta, iar campania de promovare va începe dinprimăvara anului viitor, potrivit reprezentanţilor MDRT. BlakeChandlee, vicepreşedintele şi directorul comercial pentru Europa,Orientul Mijlociu şi Africa al companiei Facebook, a declarat că amai colaborat şi cu alte autorităţi naţionale din turism, însăcolaborarea cu ministerul din România este prima în care se implicăîncă din faza de elaborare a unei strategii turistice.
În România sunt 1,3 milioane de conturi de Facebook la 7,5 milioanede utilizatori de internet. Facebook a fost lansat în 2004 de cătreMark Zuckerberg şi a ajuns un fenomen de talie mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO