Eveniment

Umbrărescu pregăteşte un gigant în construcţii

25.08.2010, 23:57 130

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu din Bacău, unul din "regiiasfaltului", care deţine mai multe firme în domeniulconstrucţiilor, a început să le aducă sub o singură entitate princonsolidarea bilanţurilor la şase luni, conform informaţiilorpublicate în Monitorul Oficial.
Constructorul Tehnostrade absoarbe astfel cinci companii şi ajunge,în urma fuziunii, la active imobilizate (utilaje, clă­diri) învaloare de 48 milioane de euro şi datorii de a­proape 17 mil. euroîn primul semestru. Cele şase firme au avut anul trecut afacericumulate de 217 mil. euro şi un total de 919 angajaţi, potrivitdatelor de la Registrul Co­merţului. Conform unui anunţ din iunie,cea mai mare firmă a lui Umbrărescu, Spedition UMB, ar urma săabsoarbă Tehnostrade, ceea ce ar duce la formarea unui gigant pepiaţa construcţiilor, aproape de două ori mai mare decât liderulactual al pieţei - Romstrade, controlată de Nelu Iordache.
Tehnostrade şi Spedition UMB sunt cei mai profitabili constructoridin România, având împreună un profit de peste 100 mil. euro în2009, în creştere cu 9% faţă de 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO