Eveniment

UniCredit se muta in 2012 intr-un sediu nou de 15 etaje

08.04.2010, 23:05 326

Pana in 2012, UniCredit Tiriac Bank va iesi din contractele deinchiriere pentru cele cinci sedii in care sunt impartite inprezent activitatile centralei bancii si le va concentra in noulsediu care va fi construit intre timp de firma Bog'Art, afirmasurse de pe piata.

Valoarea investitiei ar putea fi cuprinsa intre 20 si 30 demilioane de euro.

In contextul crizei economice internationale, grupul italianUniCredit a hotarat ca pe toate pietele pe care opereaza sa fieaplicate planuri de eficientizare si optimizare a spatiilorfolosite, astfel incat sa rezulte o reducere a suprafetei totale siimplicit o diminuare semnificativa a cheltuielilor cu chiriile.

Politica de grup este ca bancile membre sa functioneze in spatiiinchiriate, nu cumparate.

In Romania chiar era nevoie de o concentrare a spatiilor in carefunctioneaza centrala UniCredit Tiriac pentru ca in urma fuziunilorsuccesive care au inceput in 2005 intre Banca Tiriac si HVB Bank sis-au incheiat in 2007 prin consolidarea cu operatiunile UniCreditBank Romania, au ramas nu mai putin de cinci cladiri care gazduiescdiferite segmente din aparatul central al bancii.

Sediul principal este in zona Soseaua Nordului, unde se aflatop-managementul, insa departamentul IT, de exemplu, a ramas inCharles de Gaulle Plaza, in timp ce alte activitati functioneaza insediile fostei Banci Tiriac din Nerva Traian, respectiv de pestrada Maria Rosetti. Banca plateste chirii foarte diferite pentrulocatiile amintite, iar suprafetele sunt folosite ineficient,astfel ca s-a impus decizia concentrarii intr-un sediu centralunic.

Desi pe piata sunt disponibile sau in curs de finalizare maimulte cladiri de birouri, inclusiv de clasa A, UniCredit nu a fostmultumita de oferte si a optat pentru o constructie noua, cu designpersonalizat conform imaginii de grup si de calitatea dorita. Deasemenea, a putut astfel negocia o chirie convenabila.

Constructia va fi realizata de firma Bog'Art, care a cumparatterenul necesar si va inchiria cladirea bancii UniCredit.

In functie de autorizatia de construire, sediul va avea 14 sau15 etaje, suprafata putand ajunge la 15.000 mp.

Bog'Art este controlata de omul de afaceri Raul Doicescu si aconstruit proiecte de birouri importante in Bucuresti precumCharles de Gaulle Paza, Tower Center International sau sediul SRI.Are in portofoliu sedii de sucursale ale BCR si BRD, precum sicentrul informatic al Raiffeisen.

In ultima perioada mai multe banci aleg sa profite de declinulpietei imobiliare pentru a dezvolta cladiri proprii de birouri sia-si reduce astfel cheltuielile cu chiriile in contextul scaderiidrastice a veniturilor. Astfel, dupa ce la inceputul acestui angrecii de la Piraeus au

inaugurat un turn de birouri in Piata Victoriei, in care si-aumutat cea mai mare parte a operatiunilor, de curand sireprezentantii Raiffeisen au confirmat ca se afla in cautarea unuiteren pentru construirea unui sediu central propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO