Eveniment

Veniturile Marriott, mai mici cu 22% la zece luni

29.11.2009, 23:10 33

Noul director general al hotelului JW Marriott Grand Hotel,israelianul Igael Porecki, care a preluat la inceputul lunii augustconducerea celei mai mari unitati de cinci stele de pe piata dinCapitala, spune ca veniturile hotelului s-au redus cu 22% inprimele zece luni ale anului fata de aceeasi perioada a anuluitrecut.

"Suntem in trend cu piata. Gradul de ocupare mediu la care aoperat hotelul in primele zece luni este de 60%. Speram ca anulviitor sa ajungem la 65%", a declarat Igael Porecki, 59 de ani,care a ocupat inainte de a veni in Bucuresti postul de directorgeneral la hotelurile Marriott si Courtyard (brand al lantuluiMarriott) din Tbilisi (Georgia). El nu a precizat valoarea absolutaa veniturilor hotelului, insa a mentionat ca acesta este cel maidificil an din cariera lui de director general.

"Facem prognoze si updatam bugetul lunar. Ne uitam foarte atentla costuri si incercam sa salvam fiecare leu. Pentru anul viitor amestimat o crestere cu 2-4% a veniturilor". Numarul angajatilorhotelului s-a redus de la 390 de oameni anul trecut la 325 depersoane anul acesta, scaderea aceasta fiind explicata de Poreckiprin plecarile voluntare ale angajatilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO