Eveniment

Verbund: Suntem interesati de achizitii si investitii greenfield

13.04.2007, 19:39 69

Compania austriaca Verbund este interesata sa realizeze pe piata romaneasca achizitii si investitii greenfield in productia de energie electrica din surse regenerabile, hidro, pe baza de carbune si hidrocarburi, a declarat reprezentantul firmei in Romania, Ovidiu Pop.
"Strategia Verbund in Romania vizeaza achizitii si investitii greenfield in patru directii, respectiv producerea de energie din surse regenerabile, hidro, pe carbune si hidrocarburi. Vom evalua aceste optiuni si le vom alege pe cele mai atractive", a afirmat Pop. El nu a precizat bugetul alocat de companie investitiilor de pe piata romaneasca, unde deocamdata nu desfasoara activitati.
Firma este interesata sa participe la privatizarile din domeniu, insa nu si la preluarea unor microcentrale ale Hidroelectrica.
"In niciun caz nu suntem interesati sa cumparam microhidrocentralele. Cele 16 unitati pe care Hidroelectrica vrea sa le vanda au putere instalata cumulata de 18 MW, ceea ce este prea putin", a adaugat Pop.
Referitor la investitiile in productia de energie din surse regenerabile, compania nu a luat inca o decizie. Verbund a anuntat anterior ca a prezentat Ministerului Economiei si Finantelor un proiect privind constructia unei unitati noi de productie de energie electrica la termocentrala Iernut, investitie evaluata la 250 mil. euro.
Verbund este cea mai mare companie din sectorul energetic din Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO