Eveniment

Videanu preia o propunere a ZF si publica veniturile din Ministerul Economiei

28.05.2010, 00:00 20

Ministrul economiei Adriean Videanu a declarat ieri ca pesite-ul ministerului vor fi afisate astazi toate functiile dinaceasta institutie si veniturile aferente acestora.

"Vineri (astazi - n.n.) veti avea pe site-ul MinisteruluiEconomiei toti angajatii ministerului cu toate veniturile. Deciziaa fost sa nu dam din ratiuni de prevederi legale numele, dar damfunctia si venitul aferent functiei respective", le-a spus Videanuziaristilor.

El a fost intrebat daca acelasi lucru se va intampla si in cazulcompaniilor de stat. "Am sa cer acest lucru si pentru companii,chiar daca nu face obiectul, nu e niciun fel de problema sa avemaceste lucruri si la nivelul companiilor", a adaugat ministruleconomiei. El a mai spus ca "toate ministerele vor proceda la fel".Videanu a preluat astfel, partial, o propunere a ZiaruluiFinanciar, care vizeaza obligarea institutiilor publice de a punepe site numele, prenumele, functia si venitul lunar al fiecaruiangajat.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca a cerut laintalnirea cu parlamentarii PDL ca veniturile salariale dinministere, agentii si regii sa fie facute publice pe site-uri,avertizand ca aceia care nu fac acest lucru isi asumaresponsabilitatea de a intra in disputa publica cu el.

"Era absolut necesara restructurarea sectorului public. Numarulangajatilor de la stat a ajuns la 1,4 milioane, insa serviciileoferite nu s-au imbunatatit. Birocratia este mare. Un ordin alministrului are nevoie de 11 semnaturi, intarzierile sunt de catevasaptamani, chiar luni", a spus Videanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO