Eveniment

Vosganian: Taxa auto nu contrazice dispozitiile europene

13.04.2007, 19:45 11

Taxa de prima inmatriculare nu trebuie interpretata ca fiind contrara dispozitiilor UE, iar punctul de vedere pe care Romania il va trimite Comisiei Europene va tine cont de consecintele pozitive pentru parcul auto si productia interna, afirma ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
"Taxa de prima inmatriculare nu trebuie interpretata ca fiind contrara dispozitiilor europene, din moment ce si alte state o aplica sub diferite forme si nicidecum ca fiind indreptata impotriva cetatenilor romani si a intreselor noastre ca stat membru. Din momentul aderarii, aceste dezbateri sunt inevitabile. Depinde de noi sa ne sustinem punctul de vedere si sa convingem ca suntem parteneri credibili", a declarat Vosganian dupa o intalnire de lucru pentru fundamentarea raspunsului catre Comisia Europeana (CE). Vosganian s-a aratat convins ca se va gasi o solutie agreata atat de Romania, cat si de CE. "De altfel, la nivelul UE exista o dezbatere privind posibilitatea aplicarii unei taxe de mediu in spatiul comunitar", a aratat Vosganian.
CE a transmis, in martie, o scrisoare de somatie autoritatilor romane, in care se arata ca legislatia privind taxa auto nu tine seama de deprecierea reala a masinilor second-hand provenite din alte state ale UE, nu acorda contribuabilului dreptul de a contesta aplicarea grilei fixe si ca impozitarea nu poate fi justificata de considerente ecologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO