Eveniment

Zeci de zboruri anulate : Operatorii aerieni: Anularea unui zbor e mai ieftina decat operarea lui cu intarziere

21.12.2009, 00:00 193

Sute de persoane au asteptat ore in sir in aeroporturi lasfarsitul acestei saptamani, ca urmare a anularii a zeci de zborurisi a intarzierilor inregistrate de avioane din cauza conditiilormeteo nefavorabile. Toate companiile aeriene care opereaza de pepiata locala au avut intarzieri ale zborurilor spre sau dinspredestinatii externe.

La Tarom s-au inregistrat vineri intarzieri si de 8-10 ore pe 17zboruri interne si externe. Mai mult, doua curse pe rutaBucuresti-Iasi au fost anulate.

"In cazul acestor intarzieri de cateva ore li s-au oferitpasagerilor mancare si bautura gratuite. Aceste intarzieri auaparut din cauza conditiilor meteo. In cazul zborurilor anulate seofera despagubiri pasagerilor", a declarat Ioana Boca,reprezentantul biroului de presa al Tarom, care nu a precizat insala ce valoare se ridica despagubirile oferite pasagerilor.

Ieri au fost anulate in total de catre Air France, easyJet,British Airways si Czech Airlines sase zboruri ale aeronavelor ceurmau sa aterizeze pe aeroportul din Otopeni din Milano, Paris,Londra si Praga.

Anulari de curse au fost anuntate vineri si de compania low-costWizz Air. "In cazul unei anulari sau intarzieri mai mari de cinciore exista trei posibilitati: pasagerii pot solicita banii inapoisau pot solicita rezervarea unui loc pe urmatoarea cursa sau potfolosi banii pe care i-au dat pe acel bilet ca credit pentru unzbor viitor", a declarat Daniel Alexandru Amzar, account manager alcompaniei de relatii publice Free Communication, care oferaservicii de comunicare operatorului Wizz Air. El a mentionat ca nuare o situatie a cererilor de despagubire depuse pana acum de catrepasagerii zborurilor anulate.

Adrian Ionascu, directorul general al Blue Air, spune ca inzilele de weekend compania a avut intarzieri, insa nu a anulatniciun zbor. "Avioanele au mers mai bine decat trenurile simasinile. In cazul unor intarzieri in programul de zbor, se dapeste cap tot programul. Ca sa acoperi toate rutele trebuie sa ieiin considerare si inchirierea de aeronave suplimentare, ceea cepresupune costuri foarte mari. Daca alegi sa anulezi un zbor,suporti doar costul biletelor si eviti celelalte cheltuieli", aexplicat Ionascu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO