Finanţe personale

Euro revine sub 4,3 lei pe o piaţă cu tranzacţii mici

Autor: Liviu Chiru

25.11.2010, 23:35 17

Leul a reuşit să recupereze ieri terenul pierdut la începutulsăptămânii, pe fondul unei pieţe cu volume reduse detranzacţionare.

BNR a calculat ieri un curs de 4,2996 lei, cu 0,83 bani subnivelul precedent. Dolarul a pierdut de asemenea teren, coborând cu0,69 bani, la 3,2299 lei.

Pe piaţa valutară interbancară, euro a început şedinţa detranzacţionare la 4,3040 lei, iar ulterior a coborât sub pragul de4,3 lei.

"Piaţa a fost foarte liniştită cu volume modeste detranzacţionare", a comentat un dealer. Investitorii au rămas dealtfel în expectativă până la anunţarea rezultatului licitaţieiprin care statul intenţiona să atragă cel puţin un miliard de eurode la băncile locale, prin obligaţiuni la trei ani. Anunţul căemisiunea a fost suplimentată la 1,3 miliarde de euro a venitaproape de ora 16.00 şi nu a influenţat cotaţiile, fiind în liniecu aşteptările.

În plus, pieţele financiare americane au fost ieri închise,astfel că investitorii străini au avut o zi apatică, cu volumereduse.

Leul a rămas deconectat de monedele de pe pieţele vecine, zlotulpolonez şi forintul maghiar înregistrând ieri deprecieri uşoare înfaţa euro. Pe plan internaţional, sentimentul investitorilor a fostieri înrăutăţit de decizia agenţiei de rating S&P de a reducecalificativul Irlandei, ceea ce a trimis randamentul obligaţiunilorirlandeze la maxime istorice, de peste 9% pe an la euro.

Pe piaţa monetară interbancară, dobânzile la care băncile îşiîmprumută lei între ele au coborât uşor, la 3,25%-4% pentruscadenţele de o săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO