Fondul Proprietatea

Analiştii BCR au cea mai mică ţintă de preţ pe FP: 0,72 de lei

Analiştii BCR au cea mai mică ţintă de preţ pe FP: 0,72 de lei

Autor: Andrei Chirileasa

27.01.2011, 23:55 49

Analiştii BCR-Erste, singura bancă mare de pe Bursă care nu aveaîncă o evaluare oficială pentru acţiunile Fondului Proprietatea(FP), au fixat o ţintă de preţ pentru titlurile fondului de 0,72lei, cea mai mică dintre rapoartele publicate până în prezent.

Ţinta este cu 14% peste preţul de ieri al titlurilor FP, de 0,63lei, iar recomandarea BCR este de "acumulare".

"Am calculat o valoare netă justă a activelor (NAV) / acţiune de1,03 lei, pe baza unei evaluări conservatoare a sumei părţilor (aactivelor din portofoliul fondului - n.red.), la care am aplicat undiscount de 30%. Am obţinut astfel un preţ ţintă de 0,72RON/acţiune cu recomandare de acumulare a acţiunii, ceea ce ţinecont de profilul de risc al ţării şi de punctele slabe aleportofoliului Fondului Proprietatea (FP)", a explicat MihaiCăruntu, analist la BCR.

El mai spune că preţul ţintă poate urca, reflectând un procentde discount mai redus, în eventualitatea unor dovezi concrete deîmbunătăţire a iniţiativelor guvernamentale în ceea ce priveştecompaniile strategice din portofoliul FP.

Pe de altă parte, el crede că investitorii care au achiziţionatacţiuni pe piata gri vor limita potenţialul de creştere pe termenscurt, având în vedere dorinţa lor de a-şi marca profiturile.

Cele 12 firme de brokeraj importante care au emis rapoarte deanaliză pe titlurile FP înainte de listarea acestora pe Bursă aveauţinte de preţ cuprinse între 0,77 şi 0,96 lei/acţiune pe termen de6 luni- un an, media estimărilor fiind de 0,84 lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO