Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea dă în judecată administratorii Romgaz pentru aprobarea donaţiei de 400 mil.lei

Fondul Proprietatea dă în judecată administratorii Romgaz pentru aprobarea donaţiei de 400 mil.lei

Autor: Roxana Pricop

16.03.2011, 11:00 83

Fondul Proprietatea (FP), administrat decompania britanică Franklin Templeton, a deschisun proces împotriva membrilor Consiliului de Administraţie alproducătorul Romgaz Mediaş care au aprobat odonaţie în valoare de 400 milioane de lei din profitul companieicătre statul român. Membrii CA chemaţi în instanţă sunt Ioana Apan,Marcel Adrian Piteiu, Ionica Raicu şi Mihai Busuioc.

În urma acestei donaţii, Fondul, care deţine15% din acţiunile Romgaz, a pierdut circa 60 mil.lei (14 mil. euro). Guvernul a emis la jumătatea anului trecut ohotărâre prin care obliga cele mai profitabile companii dinportofoliul statului (Romgaz, Electrica şi Loteria Română) sădoneze anumite sume din profitul pe 2009. Fondul Proprietatea aîncercat să se opună donaţiei de la Romgaz, producător de gazecontrolat de statul român în proporţie de 85%.

Fondul a încercat să obţină anularea donaţieiîn instanţă, însă în ianuarie, Tribunalul Sibiu arespins cererea Fondului în această direcţie.

Fondul Proprietatea are 84 de companii înportofoliu în valoare de 16,1 miliarde de lei. Acţiunile FP audeschis şedinţa de tranzacţionare de azi în uşoară creştere, de0,34%, până la un preţ de 0,594 lei/titlu. Capitalizarea bursieră aFondului este de 8,156 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO