Fondul Proprietatea

Maxim doar în aşteptări: Fondul Proprietatea e la minim pe Bursă

Autor: Roxana Daniela Pricop

16.02.2011, 23:45 27

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au atins pragul minim de0,59 lei/titlu în şedinţa de tranzacţionare de ieri, referinţafiind departe de aşteptările pe care investitorii le aveau pentrucea mai importantă listare din istoria Bursei de Valori Bucureşti.De la listarea din 25 ianuarie, acţiunile FP au avut o evoluţiedescendentă.

"Sunt mai mulţi vanzători de acţiuni FP decat cumpărători înpiaţă şi acest lucru a dus la scăderea preţului. Mulţi dintrefoştii proprietari îşi vand acţiunile pentru a-şi încasadespăgubirile şi nu au ochi pentru rezultatele financiare sauvaloarea portofoliului Fondului. O situaţie similară a fost atuncicand s-au listat SIF-urile şi au vadut mulţi dintre cuponari", aspus Rareş Nilaş, directorul general al societăţii de brokeraj BTSecurities.

Dacă pentru foştii proprietari preţul de 0,59 lei/acţiune vinecu o pierdere de 41% faţă de valoarea la care

le-a fost estimată compensaţia, pentru fondurile străine deinvestiţii înseamnă profit. După listarea Proprietatea, fondulsuedez East Capital Special Opportunities a vandut pe Bursă o partedin acţiunile cumpărate de pe piaţa gri obţinand un randament depeste 200%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO