Fondul Proprietatea

Un ultim obstacol la Fondul Proprietatea: acţiunile „la comun“

Autor: Roxana Pricop

18.01.2011, 23:50 22

Cu doar şapte zile înainte de listare, mii de persoane deţinacţiuni la Fondul Proprietatea (FP) la comun şi nu le pottranzacţiona la Bursa de Valori Bucureşti decât după ce merg lanotar să facă împărţeala.

"După ce au aşteptat ani de zile pe listele ANRP, acestepersoane care împart cu rudele acţiunile la Fondul Proprietateatrebuie din nou să piardă timp şi bani pentru a putea să îşi vândăacţiunile şi încasa despăgubirile. Mai mult, nimeni nu legarantează că vor vinde acţiunile pe Bursă la valoarea de un leu,la cât a fost făcută evaluarea compensaţiilor", a spus avocatulIulian Lepa.

Statisticile oficiale arată că fondul are în prezent peste 5.000de acţionari, însă cum un titlu de despăgubire poate fi emis decătre ANRP în numele a doi sau chiar mai mulţi moştenitori ai unuifost proprietar, numărul real al acţionarilor FP ar putea fi dublusau chiar triplu.

Problema conturilor comune de acţiuni şi cum pot acţionarii săîşi deblocheze acţiunile pentru tranzacţionare a fost ridicată demai multe persoane luni, 17 ianuarie, în cadrul întâlnirii dintreMark Mobius şi acţionarii FP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO