Media & Advertising

Cristoiu, din nou sef in presa

10.01.2003, 00:00 7

Ion Cristoiu, unul din cei mai cunoscuti ziaristi romani a fost numit directorul general al televiziunii Realitatea, aflata in proprietatea omului de afaceri Silviu Prigoana, patronul grupului de firme de utilitati publice Rosal. "De acum, Biblioteca Academiei e inchisa pentru mine. Cat voi lucra la Realitatea, nu voi mai trece pe acolo", a declarat, ieri pentru MEDIAFAX, Ion Cristoiu, adaugand ca a iesit "din starea de pensionare" in care se afla. Vartan Arachelian a fost numit director coordonator de programe.
Realitatea a intrat pe piata in noiembrie 2001, ca televiziune de stiri, timp in care a avut mai multe conduceri. Ultima, formata din Manuela Tudor si Mihai Dumitrescu, a plecat in urma unor divergente cu patronatul. Audienta postului este destul de redusa, cu toate ca a reusit sa atraga nume precum Mircea Dinescu, Mircea Toma sau Bogdan Ficeac. Conform unor surse, Dinescu este si actionar.
Ion Cristoiu a fost creatorul mai multor ziare din Romania, cel mai cunoscut fiind cotidianul Evenimentul Zilei. In ultimii ani influenta lui Cristoiu in mass media romaneasca a cunoscut un declin, comparativ cu varful atins atunci cand era directorul Evenimentului Zilei. In Romania, piata de televiziune este extrem de aglomerata, insa doar doua sau trei posturi reusesc sa depaseaca bariera rentabilitatii. Cu toate acestea, si in acest an urmeaza sa mai apara unul, cu numele provizoriu de National TV. Proiectul este al fratilor Micula, proprietarii European Drinks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO