Media & Advertising

Sanoma a preluat cel mai mare editor de reviste din Rusia

21.01.2005, 00:00 11



Sanoma WSOY a anuntat ca s-a extins pe piata din Rusia prin achizitionarea Independent Media, cel mai mare editor de reviste glossy din tara.



Grupul finlandez a achizitionat Independent Media, un pionier pe piata de gen locala si editor a 31 de reviste, printre care versiunea in limba rusa a Cosmopolitan, Good Housekeeping si Harper's Bazaar, contra sumei de 142 de milioane de euro.



Editorul rus publica, de asemenea, si Moscow Times, principalul ziar rus in limba engleza, si Vedomosti, cotidian de afaceri in limba rusa in proprietatea Financial Times si Dow Jones, editorul Wall Street Journal.



Reprezentantii Sanoma au precizat ca au fost atrasi de Rusia datorita cresterii importante inregistrate de piata in formare a revistelor. "Aveam in plan de mult timp sa patrundem pe piata rusa. Independent Media este lider pe piata locala si ni se potriveste perfect", au declarat reprezentantii grupului finlandez.



Derk Sauer, afaceristul danez care a fondat Independent Media alaturi de alte patru persoane, a explicat ca era momentul potrivit sa vanda firma. "Cativa dintre partenerii mei s-au retras, iar altii s-a implicat in alte afaceri. Eu insumi vroiam sa ma detasez putin", a adaugat el. Sauer a declarat ca va ramane director executiv al companiei pe o perioada intre trei si cinci ani.



Sanoma, care are o cifra de afaceri anuala de 2,4 miliarde euro, va fi prezenta, de acum inainte, in 19 tari din regiune si intentioneaza sa gaseasca si alte oportunitati de afaceri in restul tarilor care au format URSS.



Actiunea Sanoma urmeaza extinderile similare ale Axel Springer din Germania, Newsweek si Forbes. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO