Mediafax.biz Exclusiv

A&D Pharma a sfidat criza: plus 20% pe distribuţie şi farmacii

Autor: Ioana David

21.06.2011, 19:02 495

Creşterearaportată de cele două companii este în linie cu piaţa farma care aavansat cu 19% anul trecut, la peste 2,2 mld. euro, rezultatcatalogat ca "surprinzător" de analişti, mai ales raportat laevoluţia altor industrii din România.

A&D Pharma, o afacere fondată în Româniade patru investitori, Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şiMichel Eid (trei dintre ei de origine libaneză), este astfel unuldintre puţinele grupuri din businessul românesc care nu au cunoscutscăderi în cei doi ani de recesiune.

Cu o reţea de 240 de farmacii anul trecut,Sensiblu a depăşit cu peste 50 mil. euro afacerile principaluluicompetitor - Catena, în timp ce distribuitorul Mediplus lasănumărul doi din distribuţie, Farmexpert, la o distanţă de aproape200 mil. euro.

Nu sunt disponibile informaţii legate decifra de afaceri consolidată a grupului A&D Pharma din 2010,însă Robert Popescu, CEO al grupului, a spus că dacă în 2009începea cu 5 (514,3 mil. euro), în 2010 "6 sau 7 pare mai logic",fără a da alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO