Mediafax.biz Exclusiv

City Mall pierde două ancore: supermarketul Primăvara şi magazinul Domo

Autor: Cristina Rosca

13.03.2012, 11:14 499

Centrul comercial care de-a lungul timpului a rămas fără mai mulţi chiriaşi mai păstrează încă pe lista chiriaşilor retailerul de îmbrăcăminte Sprider, compania de echipamente sportive Lotto şi restaurantul KFC.

Magazinul retailerului de electrocasnice, electronice şi produse IT Domo, una dintre ancorele centrului comercial City Mall, şi-a tras obloanele recent, intrând astfel pe lista celor aproape 20 de magazine Domo care au fost sau urmează a fi închise. Lorand Szarvadi, fondatorul şi acţionarul minoritar al Domo, spunea în urmă cu câteva luni că doreşte restructurarea businessului.El anunţa închiderea a aproape 20 de unităţi până la finalul acestui an.

Omul de afaceri cu o experienţă de circa două decenii în domeniu spunea că închide magazinele mici şi cele neprofitabile, urmând a miza pe unităţi cu suprafeţe mai mari.

Pe lista închiderilor de magazine din City Mall se numără o altă ancoră, respectiv supermarketul Primăvara, deţinut de omul de afaceri român Ioan Avram. În prezent nu există informaţii despre numărul de supermarketuri pe care românul le mai deţine. Potrivit ultimelor informaţii, care datează de la finalul lui 2010, Avram mai avea patru magazine (cu cel din City Mall).

În urmă cu circa un an şi jumătate el a vândut două supermarketuri Primăvara - din complexul Prosper din Bucureşti şi magazinul din Piteşti - către belgienii de la Mega Image, parte a grupului Delhaize. Pentru cele două supermarketuri Avram a primit, potrivit declaraţiilor sale de la momentul respectiv, peste un milion de euro.

Atunci, antreprenorul român spunea că este dispus să vândă şi celelalte magazine dacă primeşte o ofertă bună, deoarece nu avea planuri de expansiune.

Ion Avram mai deţine o fabrică de pâine şi în ultimii ani a investit în imobiliare. Avram a înfiinţat compania Can Serv, care administrează lanţul de magazine Primăvara, în anul 1993. Can Serv a obţinut în 2010 o cifră de afaceri de 55 mil. lei (13 mil. euro), de trei ori mai mici decât în 2009. Mai mult, compania a trecut pe pierderi de circa 1 mil. euro faţă de un profit de 700.000 de euro în anul anterior.

Cei doi nu sunt singurii care au plecat din mallul situat în sudul Bucureştiului, în timp închizându-se şi restaurantul Burger King şi cafeneaua Costa Coffee printre altele.

Despre centrul comercial City Mall au apărut recent informaţii potrivit cărora ar putea fi transformat de noii proprietari în spital privat, o piaţă cu investiţii semnificative în ultimii ani.

Transformarea nu ar fi tocmai o premieră, în condiţiile în care anul trecut şi spitalul Sanador a fost deschis într-o clădire destinată iniţial spaţiilor de birouri.Mai mult, un alt proiect de birouri de pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti ar urma să fie transformat în următorii ani într-un spital privat

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO