Mediafax.biz Exclusiv

Dezvoltatorul proiectului Esplanada din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pentru trei ani

Autor: Liviu Iancu

13.04.2011, 14:45 15

Circa jumătate din terenul de peste zece hectare pe care seanunţase a fi dezvoltat proiectul Esplanada din Bucureşti esterevendicat de foştii proprietari, ceea ce a dus la întârzierea cupeste 4 ani a investiţiei evaluată la circa un miliard euro.

Iniţial, lucrările erau prevăzute să înceapă în 2007, pentruderularea investiţiei autorităţile încheind încă din 2006 unmemorandum de colaborare cu reprezentanţii dezvoltatorului.

Proiectul urma să fie dezvoltat pe un teren de 10,7 hectare şisă aibă o suprafaţă totală construită de 800.000 metri pătraţi.Investiţia ar fi inclus clădiri de birouri, comerciale, hoteliere,rezidenţiale şi cu destinaţie socială şi culturală.

Statul român, care deţine o parte din teren, ar fi urmat săbeneficieze, după realizarea primei faze a proiectului, de oclădire în valoare de peste 40 de milioane de euro destinatăactivităţilor culturale, spaţii de birouri pentru instituţii alestatului de circa 12.000 de metri pătraţi, precum şi parcărisubterane publice.

Întregul ansambl ar fi trebuit să revină statului după 49 deani, când expira parteneriatul cu dezvoltatorul proiectului.

TriGranit Development Corporation este o companie internaţionalăspecializată în dezvoltarea şi managementul de proiecte imobiliare,fiind activă în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO