Mediafax.biz Exclusiv

Domo a închis patru magazine neprofitabile situate în zone stradale

Domo a închis patru magazine neprofitabile situate în zone stradale

Autor: Cristina Rosca

17.03.2011, 17:53 136

"Am închis aceste magazine pentru că nuperformau conform indicatorilor de performanţă targetaţi", a spusLigia Roşu, marketing manager în cadrul Domo Retail, fără a da însădetalii despre indicatorii de performanţă ai unuimagazin.

Astfel, retailerul a închis magazinele dinBucureşti - zona Obor, Drobeta-Turnu Seve rin (Strada I. C.Brătianu), Ploieşti (Şoseaua Vestului) şi Cluj-Napoca (strada EmilIsac).

"Am închis aceste magazine însă avem altele înacelaşi oraş sau chiar în pro ximitate, aşa cum este cazulmagazinului de la Obor pe care l-am închis. Avem un alt magazin înKaufland din Colentina", a spus LigiaRoşu.

Domo Retail a închis şi un magazin din SfântuGheorghe, însă în acest caz a fost vorba de o relocare, companiadeschizând pe 24 februarie în centrul comercial Trident din SfântuGheorghe un alt magazin după o investiţie de 250.000 de euro.Acesta este primul magazin deschis de companie în acest an. Pe 8martie Domo a deschis al doilea magazin din 2011 în Promenada Malldin Focşani, în urma unei investiţii de circa 200.000 de euro, sumăce nu include stocurile.

Mai mult, compania are în plan în acest an sădeschidă cel puţin zece magazine, potrivit Ligiei Roşu. Ea spune căretailerul se orientează cu precădere către malluri, însă nuexclude posibilitatea deschiderii de magazine în locaţiistradale.

"Vizăm cu precădere locaţiile din centrelecomerciale cu trafic generos, dar nu excludem locaţiile stradalepoziţionate strategic în zone cu traficintens".

Anul trecut retailerul a deschis opt magazine,printre care cele din Băneasa Shopping City (Bucureşti) şi GoldPlaza (Baia Mare).

Domo Retail nu a anunţat datele financiare pe2010, iar în 2009 a obţinut o cifră de afaceri de 170 de milioanede euro.

Principalii concurenţi ai companiei sunt Altexşi Flanco. Domo Retail, al cărui acţionar minoritar este LorandSzarvadi, care ocupă şi poziţia de CEO, deţine 127 de magazine Domoşi 6 magazine Technomarket, care au în total 80.000 de metripătraţi şi peste 1.650 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO