Mediafax.biz Exclusiv

Muscalu, ING Bank: Deprecierea recentă a monedei naţionale este minusculă, dar importanţa ei este amplificată de stabilitatea din ultima perioadă

Autor: Ciprian Botea

20.03.2012, 13:15 86

"Cât timp cursul se tranzacţionează foarte aproape de pragul de 4,4 lei/euro nu este exclus ca acesta să fie atins. Totuşi, posibilele intervenţii din ultimele zile sugerează că banca centrală nu susţine în prezent o asemenea mişcare", consideră el.

Cursul a crescut brusc la sfârşitul săptămânii trecute după o perioadă relativ lungă de stabilitate pe fondul cererii mai mari de euro din partea jucătorilor străini, care au început să-şi închidă din poziţii după ce au pariat pe o apreciere a valutelor din regiune.

Dealerii spun că BNR a intervenit în piaţă în ultimele zile pentru a limita aprecierea euro, acesta fiind primul semnal că banca centrală nu agreează un curs dincolo de 4,4 lei/euro.

La începutul sesiunii interbancare de marţi, cotaţiile monedei naţionale au variat în jur de 4,3780 unităţi în raport cu euro, într-o piaţă calmă, în care jucătorii au continuat să transfere volume reduse de valută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO