Mediafax.biz Exclusiv

Neacşu, Erste AM: Evoluţia Bursei şi a monedei naţionale din următoarele luni va depinde de ceea ce se întâmplă pe pieţele externe

Autor: Liviu Chiru

13.07.2011, 13:15 176

Reacţianervoasă a investitorilor internaţionali la "contaminarea" Italieişi Spaniei de la problema datoriei publice a Greciei s-a resimţitdin plin şi la Bucureşti, unde leul a pierdut peste 2% în faţa euroîn numai două zile, iar Bursa a avut un declin de 2%.

BNR acalculat marţi un curs de 4,2838 lei pentru un euro, cu 1,3% pestenivelul precedent.

"ÎnRomânia, efectele vin prin contagiune şi nu sunt legate defundamente, care de altfel arată spre o îmbunătăţire aperspectivelor economiei locale. Însă pentru că forţele pieţeilocale sunt mult mai mici decât forţele pieţelor europene care nuiau în seamă fundamentele, România este afectată de ceea ce seîntâmplă pe plan extern", a spus Neacşu.

El consideră că evoluţia Bursei şi a leului din următoareleluni va depinde de ceea ce se întâmplă pe pieţele externe. Astfel,dacă la nivel european va fi luată o decizie în următoarele zile,presiunea pe curs şi piaţa de acţiuni va mai scădea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO