Mediafax.biz Exclusiv

Un fost manager de audit de 33 de ani a preluat funcţia de CFO a transportatorului edy

Un fost manager de audit de 33 de ani a preluat funcţia de CFO a transportatorului edy

Autor: Ioana David

31.07.2011, 18:45 566

"Anca Megan aduce cu ea o experienţă dezece ani de audit, ultimul rol fiind acela de Audit Manager încadrul Pricewaterhouse România (PwC - n. red.) şi este membru alACCA, Association of Chartered Certified Accountants (una dintrecele mai importante calificări din domeniul financiar-contabil - n.red.)", au spus reprezentanţii edy Group.

Odată cu această numire, Megan adevenit unul dintre dintre cei mai tineri CFO din cadrul unei firmeromâneşti, în acest cerc restrâns al directorilor financiari tinerimai aflându-se Cristina Necula, 36 de ani, CFO al Strauss România,unul dintre principalii jucători pe piaţa cafelei, sau MugurelCohal, 38 de ani, directorul financiar al eMAG.

Potrivit datelor de pe reţeaua desocializare de business LinkedIn, Anca Megan a lucrat în cadrul PwCRomânia timp de şase ani, după ce anterior cariera ei s-a derulatîn acelaşi domeniu, fiind audit senior al KPMG România din 2002până în 2005.

Potrivit informaţiilor de pe site-ulPwC, Anca Megan a absolvit Facultatea de Economie şi Administrare aAfacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara,specializarea Contabilitate şi control financiar de gestiune. Deasemenea, a obţinut diploma de Master în Administrarea Financiară aAfacerilor la aceeaşi universitate.

Anterior, poziţia de director financiaral edy Group a fost ocupată de Mircea Ţiplea, care în prezent estedirector general.

Grupul de firme edy a fost înfiinţat decătre Alin Popa în 1991, iar în prezent cuprinde firmele edyInternational Spedition (transportator de mărfuri generale), edyLogistics (servicii de distribuţie şi depozitare), AutocamionService şi Diesel One (furnizor de combustibil). Anul trecutveniturile grupului edy au fost de peste 520 de milioane de lei(124 de milioane de euro), conform reprezentanţilor grupului. Înprezent, afacerea edy este controlată de omul de afaceri Alin Popa,dar şi Axxess Capital, companie condusă de Horia Manda ceadministrează fondurile RAEF, BAF, iar mai nou Emerging EuropeAccession Fund este implicată în business.

edy Group are o flotă compusă din peste1.100 de camioane, în cadrul grupului lucrând peste 1.700 deangajaţi, potrivit datelor dintr-un comunicat de presă dinnoiembrie anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO