Mediafax.biz Exclusiv

Vânzările de mobilă ale Lemet au accelerat din aprilie

Autor: Ioana David

26.05.2011, 18:52 190

"Dacă luăm înconsiderare luna aprilie şi prima jumătate a lunii mai, înregistrămo creştere de 26%. Situaţia din primele trei luni a fost generatăde expectativa potenţialilor clienţi, prudenţa cauzată deincertitudinile privind evoluţia economică, combinate cu lipsaîncrederii în situaţia economică generală", a spus Adrian Rizea,director comercial al companiei. El a precizat că în aprilie şiprima jumătate a lunii mai creşterea "consistentă" s-a datoratcampaniilor promoţionale şi perioadei de Paşte.

Compania a anunţat recent că şi-a programatanul acesta investiţii de 16 mil. lei (3,8 mil. euro), nivel dublucomparativ cu cel din 2010, bani care vor merge în dezvoltareazonei de producţie şi a lanţului de magazine Lem's.

Afacerea Lemet a luat fiinţă în 1991, iar înprezent halele de producţie se întind pe o suprafaţă de 30.000 mp,iar capacitatea de prelucrare este de aproximativ 1,2 milioane dede metri pătraţi de PAL pe an.Reţeaua de retail Lem's cuprindea la începutul luniimartie 102 magazine.

Potrivit datelor furnizate, anul trecutcompania a avut un business general de 143 mil. lei (34 mil. euro),în creştere cu 6,5% comparativ cu 2009.

Creşterea Lemet vine într-o perioadă greapentru industrie, care numai anul trecut spre exemplu s-acontractat cu 15% potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor deMobilă din România (APMR).

Dificultăţile din piaţa mobilei din 2010 aufăcut şi prima "victimă" în industria de profil, după ce afacereaStaer a intrat în insolvenţă.

Staer deţine o capacitate de producţiesituată în Galaţi şi o reţea de 24 de magazine în întreaga ţară,conform ultimelor informaţii disponibile.

Cu o cifră de afaceri de 34 mil. euro, Lemetse încadrează în topul celor mai mari jucători de pe piaţa demobilă, industrie în care activează companii precum Mobexpert,IKEA, Elvila, Italsofa, Sortilemn, kika.

Retailul de mobilă este o piaţăde aproape un miliard de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO