Politică

Băsescu critică dur ministerele Finanţelor, Muncii şi Internelor: taie frunze la câini

Autor: Iulian Anghel

26.05.2011, 15:14 727

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat astăzi la Radio RomâniaActualităţi că sunt trei ministere care" stau pitite" din punctulde vedere al reducerii numărului de personal şi că o mulţime defuncţionari stau prin birouri şi taie frunze la câini.

"Ministerul de Finanţe nu a făcut nicio reducere de personal înafară de plecările naturale. La Ministerul de Interne toată lumeaspune că avem nevoie de poliţişti... Da, să mărim numărul depoliţişti, dar uitaţi-vă ce este în inspectorate (...) Nu au nimicde a face cu ordinea şi siguranţa, eu această zonă o vizeze".

Preşedintele a spus că se aşteaptă ca şefii din MAI să vină cupropuneri de restructurări care să înceapă tot cu şefii de post,dar că acest lucru nu va merge.

"Şi-au dat salarii de merit la vârful instituţiilor şi pestedouă luni (ei cred că - n.n.) vine cineva să le suplimentezebugetul. Aici greşesc. România nu-şi pierde credibilitatea înprivinţa angajamentului privind deficitul bugetar de dragul unorşefi din poliţie".

Potrivit şefului statului, în prezent firmele au posibilitateasă raporteze electonic la Ministerul de Finanţe şi totuşi: "Văd căţinem acelaşi număr de doamne şi domni. Nu merge aşa că nu de astaam plătit informatizarea. Cei care taie frunze la câini trebuiesă-şi vadă de alt job".

Preşedintele a mai apreciat că CAS se va reduce atunci cândtoată lumea va plăti taxele.

Potrivit preşedintelui, România este departe de a avea ofiscalitate (totală) ridicată, dar statul nu are bani pentru căsunt mulţi care încearcă să păcălească fiscul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO