Politică

Băsescu: Reorganizarea administrativă ar aduce o economie de peste 100 mil. euro. Această înseamnă 0,2% din cheltuielile bugetului general consolidat de 48 mld. euro

Autor: Claudia Medrega

21.06.2011, 19:56 276

Reorganizarea administrativ -teritorială a României ar putea săducă la o economie de peste 100 milioane de euro, reprezentândreduceri de cheltuieli cu salariile şi cheltuieli materialeaferente funcţionării unor instituţii publice, a declaratpreşedintele României, Traian Băsescu.

"O primă analiză arată că anual s-ar realiza o economie de peste100 milioane de euro. Asta la o primă analiză, a ceea ce au trimisministerele, adică reduceri de cheltuieli cu salariile şicheltuieli materiale aferente funcţionării acestor instituţii.Nimicnu este mai costisitor decât să menţinem actuala birocraţie,actualul sistem administrativ".

Băsescu a spus că reforma administrativă este susţinută de toatestructurile coaliţiei, dar modul cum o să se facă este subiect dediscuţie şi negociere până luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO