Politică

Boagiu recunoaşte: rezultate dezastruoase la transporturi

Boagiu recunoaşte: rezultate dezastruoase la transporturi

Autor: Mirabela Tiron

23.09.2010, 23:56 19

Anca Boagiu (foto), ministrul transporturilor şiinfrastructurii, a recunoscut că rezultatele ministerului, a căruiconducere a preluat-o în septembrie, sunt dezastruoase, a­nun­ţânddemiterea lui Dorina Tiron, directorul general al Com­panieiNaţionale de Autostrăzi şi Dru­muri Naţionale (CNADR).

"Răspunderea pen­­­tru aceste rezultate dezastruoase pentru Româniatrebuie să fie şi managerială, nu doar politică, pentru că ele auprejudiciat procesul de absorbţie a fondurilor europene pentruinfrastructură, atât a celor preaderare, cât şi a celor aferenteProgramului Opera­ţional Sectorial-Transport. Explicaţiile primitede la doamna Tiron nu au fost concludente şi nu sunt dispusă sătolerez un asemenea act de ineficienţă managerială", a declaratAnca Boagiu, care a dispus realizarea unui control în CNADR, înurma căruia a rezultat că managementul acestei companii a fostdefectuos atât la nivel administrativ, cât şi în relaţia cu firmelede construcţii şi cele de consultanţă. O explicaţie ar putea constaşi în faptul că responsabilul cu auto­străzi, A­drian Io­nes­cu,are studii de agronomie.

Boagiu a mai precizat că Ministerul Tran­sporturilor şiInfra­structurii (MTI) trebuie să devină actorul principal alabsorbţiei fondurilor europene, vitale pentru relansarea economicăa României. Până în prezent, MTI a absorbit doar 1,8% din cele 2miliarde de euro alocate de UE în perioada 2007-2010.
Contactat de ZF, fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu,a declarat că nu doreşte să comenteze nimic cu privire larezultatele Ministerului Transporturilor şi la declaraţiaactualului ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO