Politică

Boc: Noile impozite, inclusiv la drepturi de autor, pentru un sistem de pensii care nu se autosusţine

22.07.2010, 09:44 17

Premierul Boc a declarat că lărgirea impozitării, inclusiv lapersoane plătite cu drepturi de autor, este necesară pentrusprijinirea unui sistem public de pensii care nu se poateautosusţine, arătând că nu pot fi acordate excepţii chiar dacămajoritatea jurnaliştilor contribuie la pensii private, informeazăMediafax.

Atenţionat miercuri seara, într-o emisiune a postului public deteleviziune, că i se reproşează inclusiv din partea mediului deafaceri că nu stimulează munca şi că se taxează prea mult, prinintroducerea CAS pe drepturi de autor, premierul a susţinut că nu afăcut nimic suplimentar decât că a încercat să impună în Româniaprincipiul că orice sursă de venit se impozitează.

"Ne plângem că nu avem o sănătate bună, că nu avem un sistem depensii sustenabil, dar la sănătate aproximativ 10 milioane deoameni sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări desănătate. Ne plângem că nu avem bani suficienţi să plătim pensiile,dar avem excepţii în toată linia cu privire la plata contribuţiilorde tot felul. Atunci s-a decis lărgirea bazei de impozitare, catoţi cei care au un venit - cu protejarea, de exemplu, în cazuldrepturilor de autor a acelora care sunt autori cu adevărat şicreează, nu acelora care sunt şi şoferi, şi măturători într-oinstituţie - să beneficieze de o asemenea prevedere. Deci, practic,prin ceea ce facem noi doar încercăm să aplicăm aceste lucruri, şianume facilităţile pentru cei care au drept de autori pentru aceiacare cu adevărat sunt creatori în domeniile artă, cinematografie,teatru", a spus Boc. Citiţi mai multe despre declaraţiile făcute de premier cu privirela noile impozite pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO