Politică

Borbely vrea ministerul lui Boagiu, care pleaca la PE

23.02.2007, 19:53 13

Candidatii pentru noile posturi in cabinetul restructurat al premierului Calin Popescu-Tariceanu au luat deja pozitiile de start.
Ministrul delegat pentru lucrari publice Laszlo Borbely, UDMR, a anuntat ieri ca doreste sa preia conducerea viitorului minister al dezvoltarii regionale (cel care urmeaza sa gestioneze o mare parte a banilor europeni) si care va lua locul Ministerului Integrarii Europene, condus in prezent de Anca Boagiu (PD). Potrivit unor surse din partid, democratii se gandesc deja sa renunte la acest minister, urmand ca la negocierea noilor portofolii sa obtina un altul cel putin la fel de valoros, cum ar fi viitorul super Minister al Agriculturii si Mediului.
Anca Boagiu, spun aceleasi surse, va renunta la activitatea guvernamentala, urmand sa ocupe primul loc pe lista PD la alegerile parlamentare europene. "Desi deocamdata nu este nimic definitivat, lista alegerilor pentru Parlamentul European o va avea pe primul loc pe Anca Boagiu", au declarat sursele citate. Acestea au completat ca, in cazul unei eventuale restructurari guvernamentale, dupa ce actualul ministru al integrarii europene va fi nominalizat in fruntea listei PD la europarlamentare, democratii vor renunta la MIE si nu vor avea pretentii nici pentru Ministerul Dezvoltarii. "Am mostenit o structura a Guvernului si trebuie sa o schimbam. Cea mai caraghioasa situatie este a Ministerului Integrarii, desi ne-am integrat. Trebuie sa isi dea seama toti cei care stau la o masa ca nu au majoritate in Parlament si cum putem trece un Guvern restructurat. Altfel, putem declara tot felul de scenarii, cu PD, fara PD, cu UDMR, fara UDMR. Nu are niciun sens. Deocamdata, avem o coalitie, cat a mai ramas, si trebuie sa discutam. Suntem pentru restructurare, chiar pentru reducerea unor ministere, dar nu una pe baze de interese politice, ci pentru a functiona mai eficient Guvernul. Aceasta trebuie sa treaca prin Parlament", a conchis Borbely. Premierul Tariceanu a anuntat ca va face o restructurare a Guvernului care prevede si desfiintarea posturilor de ministri delegati, cum este cazul celui ocupat de Borbely.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO