Politică

Dalli se pregateste de lupta in instanta cu Oprescu pentru parcari

Dalli se pregateste de lupta in instanta cu Oprescu pentru parcari

Sorin Oprescu nu a motivat personal rezilierea contractului cu Dalli

14.07.2008, 18:30 19

Conducerea firmei Dalli Exim, care administreaza peste 2.500 de locuri de parcare si mai multe parcaje subterane din Capitala, va contesta in instanta decizia primarului general Sorin Oprescu de reziliere a contractului. "Pana la pronuntarea instantei competente, contractul incheiat de Dalli este in aplicabilitate si clauzele financiare ale acestuia ne obliga la incasarea redeventei datorate municipalitatii", se arata intr-un comunicat de presa al Dalli Exim. Firma nu primise pana sambata o notificare oficiala de la primarul general.
Potrivit site-ului Dalli Exim, redeventa stabilita prin contract in 1995 cu municipalitatea se ridica la 55,5% din incasari bani varsati municipalitatii). In 2006, Dalli Exim, care in afara de divizia parcari, mai are doua componente, de developat filme si distributie de produse medicale, a avut o cifra de afaceri de aproximativ 3.670.000 de euro, conform datelor de la Finante. Municipalitatea incasa anual peste 2 mil. $ (aproximativ 1,3 mil. euro) ca urmare a contractului cu Dalli, a spus Elena Udrea, secretar executiv al PD-L si sotia fostului actionar Dorin Cocos, intr-un interviu publicat ieri de EvZ.
Sorin Oprescu nu a motivat decizia de a rezilia contractul cu Dalli, firma care a fost infiintata de Cocos. Potrivit Elenei Udrea, Cocos a vandut actiunile pe care le tinea la firma in 2004, an in care sotia sa a devenit consilier in Consiliul General al Primariei Capitalei. De-a lungul vremii, presa a sustinut ca Dalli este controlata in continuare de Cocos.
In 2005, primarul interimar Razvan Murgeanu (acum viceprimar PD-L) a decis prelungirea fara licitatie a contractului cu Dalli. Murgeanu a spus ieri pentru ZF ca a decis prelungirea contractului pentru ca, din punctul de vedere al municipalitatii, Dalli si-a respectat angajamentele.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat vineri ca a reziliat contractul cu firma Dalli. Anuntul a venit la finalul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
In aceeasi sedinta, Oprescu a prezentat un raport de control facut in Primaria Capitalei dupa preluarea mandatului si a spus ca au fost gasite mai multe nereguli, pentru care a sesizat deja institutiile abilitate.
El a invitat toti directorii structurilor din Primaria Capitalei care in urma controalelor nu au fost gasite in regula sa isi dea demisia. De cand Sorin Oprescu si-a preluat mandatul de primar general, doi directori din primarie au demisionat, iar un al treilea a fost destituit.
In replica, fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, a sustinut ca Oprescu a preluat acuzatiile dintr-un raport al Curtii de Conturi, pe care el l-a atacat in instanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO