Politică

Democrat-liberalii spun ca programul de guvernare este aproape finalizat

Democrat-liberalii spun ca programul de guvernare este aproape finalizat

Theodor Stolojan

24.06.2008, 20:31 18

Presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat ieri la finalul sedintei BPN ca programul de guvernare al partidului "este in lucru" si se spera definitivarea sa in cel mai scurt timp, coordonatorii acestuia fiind prim-vicepresedintii Theodor Stolojan si Adriean Videanu.
Potrivit conducerii democrat-liberale, programul de guvernare va sta pe bazele programului cu care Alianta D.A. PNL-PD a castigat alegerile in urma cu patru ani.
Emil Boc a declarat ca programul de guvernare al PD-L reprezinta "o componenta a castigarii alegerilor din toamna", iar coordonatorii proiectului sunt prim-vicepresedintii Theodor Stolojan si Adriean Videanu.
Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat ca programul de guvernare al PD-L are ca si tinta strategica anuntata, odata cu intrarea Romaniei in UE, de a se ajunge la un standard de viata european in Romania intr-o perioada relativ scurta.
"Acestui obiectiv ii subordonam celelalte obiective ale programului, care trebuie sa dea raspuns la problemele reale ale economiei romanesti. Guvernul evita sa dezbata problemele reale ale economiei, precum energia sau agricultura. (...) Programul nostru va da raspuns la aceste probleme", a mai spus Stolojan.
Liderul PD-L Adriean Videanu spunea intr-un interviu recent la ZF ca democrat-liberalii nu vor modifica principalele cote de impozitare.
"Programul de guvernare (al fostei Aliante PNL-PD care a ajuns la guvernare in 2004 - n.n.) si-a demonstrat viabilitatea, dar inregistreaza sincope, intrucat cei care nu l-au vrut il pun acum in practica. Marele anacronism al guvernarii (liberale - n.n.) este ca avem un program de dreapta, dar guvernul sufera influente de stanga, intrucat nu are sustinere parlamentara.
Aceste influente de stanga nu erau in programul cu care am castigat alegerile.
Programul PD-L va fi unul coerent care va conduce la o crestere sustenabila a economiei si va elimina dezechilibrele macroeconomice aparute ca urmare a aplicarii tocmai a unor masuri de stanga", afirma Videanu.
Potrivit acestuia, principalele masuri cuprinse in programul Aliantei PNL-PD vor fi mentinute in cel al PD-L care ar urma sa fie lansat spre sfarsitul verii.
Cota unica de 16% va fi mentinuta si va fi extinsa la toata gama de impozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO